Boerderij

De boerderij is al een hele belevenis op zich, tijdens het verblijf op onze camping zal je dan ook zeker een stukje boerderijleven meemaken. 

Vooral in de zomerperiode zullen de werkzaamheden tijdens het verblijf bij ons op de camping u niet ontgaan, denk aan het gras maaien, kalfjes melk geven, de geboorte van kalfjes, koeien ophalen en nog veel meer. 

Wij hebben een stal voor de melkkoeien en een stal voor het jongvee, in het voorjaar tot en met het najaar lopen bij ons de melkkoeien de gehele dag in de wei.  Beide stallen zijn voor iedereen toegankelijk, een mogelijkheid om extra dicht bij de dieren te komen!

Op het filmpje zie je hoe enthousiast onze koeien waren, toen ze weer naar buiten mochten na de winter periode op stal.

Als Gildeboer leveren we een actieve bijdrage aan de terugkeer van bedreigde weidevogels in Nederland door te zorgen voor drassige, kruidenrijke weiden. We maaien bewust later in het jaar. Zo besparen we de groeiende, bloeiende planten en kruiden en laten we de weidevogels rustig broeden en vervolgens wordt er ruimte en rust geboden waarin de kuikens kunnen groeien.

Een echte activiteit voor in het voorjaar/zomer is dan ook de weidevogels spotten. Omdat de meeste vogels schuw zijn en zeker als ze aan het broeden zijn, hebben we een vogelkijkhut gemaakt bij het plasdras om van een afstandje te vogels te bekijken zonder dat ze gestoord worden. Ook als u het wandelpad langs het meer loopt komt u een vogelkijkhut tegen. Vergeet dus niet om een verrekijker mee te nemen!

De melk die wordt geproduceerd op onze boerderij wordt verwerkt tot het product Noordertrots zuivel, dit wordt samen gedaan met nog 12 boeren uit Noord Nederland die samen het Boerengilde vormen. Hiermee wordt een extra stap gezet in duurzaamheid, door te zorgen voor plasdras en rijke weiden; kruidenrijk grasland vol weidevogelgeluiden.

De Gildeboeren willen op een duurzame wijze melk produceren in balans met de natuur. Ze kiezen bewust voor ruime beweiding (minimaal 180 dagen) en voeren relatief veel hooi en weinig maïs. Door verantwoord natuurbeheer en bloemrijke en drassige weiden stimuleren ze biodiversiteit. Door deze kruidenrijke weiden kunnen de bedreigde weidevogels hun kleine kuikens grootbrengen en voelen ze zich weer thuis in Nederland.

Kijk op Noordertrots boerenzuivel voor meer informatie! 

Zie onderstaande filmpjes met Camilla Dreef, ambassadeur van Vogelbescherming Nederland, die een rondje mee gaat op ons bedrijf!